Mermerne i granitne stepenice


Kada uđete u neki objekat i vidite prostrane stepenice koje se sjaje, osećate kako je sve nekako svečano i čisto. Sigurno ste tada pomislili kako biste i Vi voleli da Vaš dom odlikuju takve stepenice kojima će se svi oduševljavati. U isto vreme, dobro dizajnirane stepenice mogu postati vrhunska karakteristika Vašeg doma, koja savršeno dopunjuje njegov stil. Prirodni materijal je iz više razloga pravi izbor za Vaše stepenice.Svako stepenište je unikatno te je za izradu obloge potrebno odabrati materijal od kojeg se mogu izraditi unikatni elementi koji odgovaraju samo Vašem stepeništu. Odabirom bilo kojeg od više od 20 vrsta prirodnog granita koje držimo u skladištu dobićete unikatno stepenište čiju je prirodnu lepotu teško dostići upotrebom drugih materjala. Hodne površine stepeništa izložene su znatnom opterećenju i habanju, a graniti su materijali koji su izuzetno otporni na habanje. Mermeri su mekši te samim tim primereniji upotrebi na stepeništima koja nisu toliko jako opterećena – unutrašnja stepeništa u domaćinstvima.


Naši radovi - Anastasijević i sinovi

Kako odoabrati stepenice? Prvi korak je odluka o tome kakve stepenice želite, unutrašnje ili spoljašnje, da li treba da povežu određeni prostor, poput podruma ili potkrovlja, ili su one ulaz u Vaš dom? Takođe je jako bitno da izaberete pravi materijal. Naša preporuka je svakako mermer ili granit. Otporan je na mehanička oštećenja, vlagu, visoke i niske temperature i više Vam nikada stepenice neće škripati. U izboru pravih stepenica za Vaš dom pomoći će Vam naš tim iskusnih dizajnera, arhitekata i radnika.

Ukoliko niste sigurni kakve stepenice želite, možete pogledati neke od naših radova. Za bilo kakav savet, informaciju ili konsultaciju, slobodno nas pozovite.
Mermerne i granitne stepenice (stepenice od granita i mermera)


Govoreći o stepenicama ono što je najbitnije jeste sigurnost. Druga bitna karakteristika je funkcionalnost. Mermerne ili granitne stepenice vrlo lako mogu postati i najbitnija estetska karakteristika Vašeg doma koja će jednostavno podići celokupan izgled Vaše kuće ili stana na totalno drugi nivo - nivo elegancije i ekstravagantnosti.

Prirodni kamen je pravi izbor za stepenice iz više razloga. Mermer i granit su otporni na mehanička oštećenja, vlagu, visoke i niske temperature. A ukoliko ste se nervirali jer Vam stare stepenice škripe, to se sa mermernim ili granitnim stepenicama više nikada neće desiti. S obzirom da stepenice konstantno trpe opterećenje najbolje je izabrati materijal koji je čvrst i koji može podneti razna opterećenja i habanje. Mermer i granit Vam pored tih veoma bitnih uslova pružaju i prirodnu lepotu koja je unikatna i nezamenljiva u svakom pogledu.

Ukoliko nemate baš potpunu sliku kako biste voleli da Vaše stepenice izgledaju, naš iskusan tim će vam pomoći da kompletirate svoju zamisao kako bi se ona što pre sprovela u delo. Osim najkvalitetnijih materijala, raznovrsnog dizajna i efikasne montaže, naša kamenorezačka radnja će Vam ponuditi i mnoštvo ideja, saveta i najbolju moguću uslugu.