Koliko ste puta razmišljali da nešto promenite u svom domu? Da ga uredite skroz po vašem ukusu? I koliko ste puta od toga odustali jer sve to zna da bude dosta skupo?

Sada to ne mora da vam bude prepreka. Predstavićemo vam neke ideje i rešenja za uređenje doma koje od vas ne zahtevaju da potrošite puno novca. Vaš dom će zasijati da će fotografi iz časopisa prosto poželeti da ga slikaju.

Podignute garnišne

Da li znate da zavesama i draperijom možete na oko povećati visinu bilo koje prostorije u vašem domu? Garnišne postavite iznad prozora, a zatim pustite zavese da padaju od plafona skroz do poda. Ovim lakim trikom ne samo da će vaš dom dobiti na visini, već i ono što je možda važnije, toplinu i udobnost.

Zidovi obloženi platnom

Šta dobijate ako zidove obložite platnom, pitate se? Otkrićemo vam. Ovim jednostavnim rešenjem možete da posvetlite prazne zidove. Unutrašnjost treba da bude obojena lateks bojom. Vizuelno će lepše izgledati ako platno postavite preko celog zida, pre nego na samo jedan njegov deo.

Tanjiri na zidovima

Možda vam ovo zvuči pomalo staromodno, ali tanjiri u raznim bojama itekako mogu osvežiti zidove. Jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju je da oni ne budu iste veličine i dekoracije. Tanjir sa najupečatljivijim dizajnom postavite na sredinu zida, a ostale ređajte oko njega.

Komadni nameštaj od pruća

Komadni nameštaj od pruća je sjajan spoj lepog i korisnog. Uz vešte ruke ovakav komadni nameštaj možete sami napraviti. Uz to može da promeni i oplemeni svaku prostoriju vašeg doma. Stolice postavite tako da budu u sunčanom uglu, a jednostavno možete napraviti kombinaciju i sa tapaciranim komadima nameštaja. 

Jastuci, jastuci, puno jastuka

Šta čini sobu udobnijom od jastuka? Složićete se malo toga. Kreativan i lak način da vaš dnevni boravak dobije svež izgled. Da vam osećaj udobnosti bude kompletan jastuci neka vam budu različitih dezena, veličina i boja. 

Napravite ambijent za druženje i razgovor

Sve što vam je potrebno da napravite poseban ambijent za druženje i razgovor sa porodicom i prijateljima je malo vremena i par ideja. Ako ste u “škripcu” sa idejom, evo par predloga. Fotelju ili ugaonu garnituru pomerite od zida. Grupisanjem komadnog nameštaja u celinu dobijate osećaj većeg prostora. Tako ćete stvoriti ugodan i intiman ambijent za čašicu razgovora i druženje.

zid sa ukasima

Dekorišite voćem

Ukoliko vam se čini da nemate baš dovoljno detalja, predlažemo vam jedno vrlo lako i ukusno rešenje. Iz frižidera izvadite voće i poređajte u staklene činije. Tokom zimskih meseci dekorišite kuhinju i trpezariju pomorandžama, limunom ili limetom. Unesite osećaj leta u vaš dom. Tokom proleća i jeseni predlažemo vam jabuke za dekoraciju.

Boje

Problem vam je jednoličan enterijer vašeg doma? Detalji jarkih boja će za čas doneti svežinu. Izaberite jednu boju koja vam se uklapa u ceo enterijer. Uz malo truda neka to bude baš vaša omiljena boja. Sledeći korak je da pronađete predmete kojima želite da dekorišete vaš dom baš u toj boji. Neka vam budu istaknuti bokali, činije, knjige, grnčarija. Tako ćete dobiti izuzetno zanimljiv ambijent u domu.

Napravite sto od knjiga

Sem čitanja u trenucima odmora ili učenja, vaše knjige mogu na još jedan način da vam budu korisne. Ako ih poređate jednu na drugu dobićete neobičan stočić koji možete staviti pored kreveta. Sem toga knjige će vam uvek biti pri ruci kada poželite da se otisnete u čaroban svet literature.

interesantna polica za knjige

Priroda u vašem domu

Uređenje doma uopšte ne mora da bude skupo. Zašto bi trošili novac na skupe detalje kada ih u prirodi možete naći. Kako? Naslonjena grana breze na zidu može biti pravo umetničko delo u vašem domu. I ne samo to. Možete napraviti i elegantnu lampu.

Male vaze

Stare ili rasparene čaše su “rak rana” svakog doma. No, postoji rešenje i za to. One vam mogu poslužiti kao male vaze za cvetne arandžmane. Grupisanjem na jednom mestu dobićete kreativan detalj koji može da ulepša vaš dom.

Detalji u spavaćoj sobi

Izgled starog uzglavlja kreveta možete u potpunosti promeniti dodavanjem tkanine modernog dizajna. Pre toga je samo potrebno da izmerite dužinu i širinu, a zatim da isečete odabrani materijal. Krajeve zavucite ispod dušeka i tkanina će biti uvek zategnuta.

interesantna polica

Pustite umetnika u sebi

Imate stari ram koji vam ne treba i hoćete da ga bacite? Zašto umesto toga nešto ne bi naslikali i vaše remek-delo stavili u ram? Sva vaša kreativnost ovde može izaći na videlo. Verujemo da će se svima svideti vaša umetnost. Ko zna? Možda jednog dana napravite i izložbu.

Leto u vašem domu

Leto ponekad deluje kao san. Šta biste rekli ako vam kažemo da postoji trik da leto još dugo ostane u vašem domu? Iskoristite sve što ima veze sa plažom i letom. Mogućnosti su zaista velike. Dekorišite kuhinju ili hodnik na taj način i sigurno ćete se super osećati svaki put kada vidite te letnje detalje u vašem domu.

Fotografije

Elegantan i sentimentalan način za uređenje doma. Sa najmilijima prelistajte stare albume sa fotografijama i zajedno odaberite jednu temu. Rođendan, odmor, venčanje. Kada se opredelite za jednu, fotografije ubacite u indentične ramove i okačite na zid.

Ogledalce, ogledalce…

Ogledalima će vaš dom dobiti na svetlosti. A svetlosti nikad dosta. Ako volite eleganciju i malo drame, odaberite kakav stari ram koji će celom prostoru dati dozu raskoši.

Isti nameštaj više namena

Ako imate kakvu rasklimanu stolicu, nemojte je baciti. Ako je postavite pored kreveta i na nju stavite budilnik ili lampu za čitanje dobićete lep, a nimalo skup detalj.

Neka vam spoljašnost bude unutra

Hodnik može da vam izgleda fenomenalno dodavanjem predmeta koje nađete u prirodi. Ubacite par kamenčića koji vašem prostoru mogu da daju izgled zemlje. A one zanimljivijeg oblika i boje zalepite na kukice od vešalica.

Nema ničeg udobnijeg od toga da budete kod kuće. Zato smo tu da vam pomognemo u stvaranju tog osećaja. Za još ideja posetite naš salon ili jednostavno kliknite na sajt.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Najnoviji trendovi oblaganja zidova

Živimo u vremenu kada smo preplavljeni različitim trendovima za uređivanje enterijera stanova, ku...

7 razloga zašto postaviti podne pločice od mermera ili granita

Da li ste osoba koja preferira kvalitet i eleganciju? Da li su vam dosadili klasični podovi koje mo...

Moderne stepenice

Uloga stepenica u životnom prostoru čovekaProstori u kojima živimo su različiti, na toliko nači...